Skip to content Skip to footer

Firman pikkujoulut!

VINKIT VUODEN RAILAKKAIMPIIN PIKKUJOULUIHIN

FIRMAN PIKKUJOULUT

Firman pikkujoulut, nuo jokavuotiset vatsanpohjassa kutkuttavat loppuvuoden juhlat, joissa juhlajuoma laittaa koko työyhteisön uuteen muottiin. Nykyään yritysten pikkujoulut eivät ole enää vain lautanen puuroa ja lasi glögiä toimistopäivän päätteeksi, vaan niihin panostetaan kunnolla.

Firman pikkujouluissa on tärkeää löytää sellainen teema ja ohjelma, joka istuu mahdollisimman monen ihmisen makuun. Yrityksen sisäpiirihuumori ja sen ympärille rakennettu ohjelma toimii aina, sillä se yhdistää vieraita. Myös secret santa -tyylinen lahjojenvaihto, stand up, photoboothissa otetut tiimikuvat ja erilaiset visat ovat hyviä vaihtoehtoja ohjelmaksi. Photoboothissa toimii erityisen hyvin polaroid-kamera tai -tulostin, sillä vieraat saavat juhlakuvat heti mukaan muistoksi.

Firman pikkujouluihin on usein vaikea keksiä innostavaa teemaa, sillä kaikki eivät pidä teemapukeutumisesta, eivätkä teemabileet toimi, jos vain osa panostaa niihin. Teeman tulisikin olla sellainen, johon on helppo heittäytyä ilman suurta panostusta. Hohdokas teema on juuri tästä syystä loistava yritysten juhliin! Kun juhlan teemaan sopivat asusteet ja rekvisiitat tulevat työnantajalta, ei ole enää tekosyitä olla heittäytymättä mukaan. Valotikut ja muut biletarvikkeet on helppo tilata kaikki samalla kertaa, eikä niiden käyttö vaadi aikaavieviä valmisteluja. Valotikut myös säilyvät hyvin, joten niitä voi hyödyntää pikkujoulujen lisäksi muissakin yrityksen tapahtumissa ja juhlissa.

10 Luovaa Pikkujouluideaa Yrityksille

Escape Room -seikkailu: Escape Room -seikkailu on hauska ja haastava tapa viettää aikaa yhdessä tiimisi kanssa. Voit järjestää oman Escape Room -kokemuksen toimistolla tai vuokrata tilan ulkopuolelta. Se on varmasti unohtumaton kokemus!
Cocktail-kurssi: Cocktail-kurssit ovat erinomainen tapa yhdistää hauskaa ja oppimista. Voit vuokrata cocktail-ammattilaisen tulemaan toimistolle opettamaan tiimillesi, kuinka valmistaa erilaisia juomia. Tämä on myös loistava tilaisuus testata uusia juomia ennen joulun juhla-aikaa.

DIY- koristelu: Jos haluat välttää perinteisiä pikkujoulukoristeita, mikset järjestäisi DIY-koristeluiltaa? Hanki joukko koristelumateriaaleja ja pyydä tiimiäsi luomaan ainutlaatuisia koristeita yhdessä. Voitte luoda koristeita toimistolle tai kullekin tiimin jäsenelle.

Hyväntekeväisyystyö: Joulukausi on aina hyvä aika ajatella muita. Voitte järjestää hyväntekeväisyystyön yhdessä tiimisi kanssa. Osallistuminen yhteisön palvelutyöhön tai järjestöjen lahjoittaminen ovat kaikki hienoja tapoja auttaa niitä, jotka tarvitsevat sitä eniten.

Pikkujoulupeli-ilta: Mikä olisi parempi tapa rentoutua yhdessä tiimin kanssa kuin järjestää pikkujoulupeli-ilta? Voitte järjestää klassisia lautapelejä tai vuokrata pelihuoneen, jossa voitte pelata pingistä, ilmakiekkoa, biljardia ja paljon muuta.

Live-musiikki: Järjestä live-musiikkia pikkujouluihin, jotta tiimisi voi rentoutua ja nauttia musiikista yhdessä. Voit vuokrata paikallisen bändin tai DJ:n, tai jos sinulla on musiikillisesti lahjakkaita ihmisiä tiimissäsi, pyydä heitä soittamaan ja laulamaan.

Pikkujoulubrunssi: Brunsseilla on yleensä mukava ja rento tunnelma, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon pikkujouluihin. Voit vuokrata ravintolan, joka tarjoaa brunssia tai järjestää oman brunssin toimistolla. Tarjoa runsas valikoima erilaisia ​​ruokia ja juomia, kuten aamiais- ja lounasruokia, juomia ja kahvia.

Yrityksen vuosikatsaus: Pikkujouluissa on hyvä tilaisuus käydä läpi kulunutta vuotta ja suunnitella tulevaa. Voitte järjestää rento kokouksen tai esityksen, jossa käydään läpi vuoden saavutukset ja tavoitteet. Tämä on myös hyvä tapa kunnioittaa tiimin saavutuksia ja palkita ansioituneita jäseniä.

Viininmaistelu: Viininmaistelu on hauska ja tyylikäs tapa viettää aikaa yhdessä tiimisi kanssa. Voit vuokrata tilan, joka tarjoaa viininmaistelukokemuksen tai järjestää sen toimistolla. Tarjoile erilaisia ​​viinejä, kuten puna- ja valkoviinejä, ja opastettu maistelu auttaa tiimiä oppimaan uutta ja nauttimaan uusista makuista.

Liikuntapäivä: Liikunta auttaa pitämään mielen ja kehon terveenä, joten mikset järjestäisi pikkujouluihin liikuntapäivää? Voitte osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, kuten joogaan, pyöräilyyn tai frisbeegolfiin. Tämä on myös loistava tapa edistää tiimin yhteenkuuluvuutta ja kannustaa liikunnallisia elämäntapoja.

KAIKKI IRTI PIKKUJOULUISTA!

Vaikka perinteinen jouluteema pitää klassikkona vahvasti pintansa, ei pikkujoulujen teema ole juhlan nimestä poiketen aina jouluinen, vaan valinta teeman suhteen on hyvin vapaa. Esimerkiksi 70- ja 90-luku, glamour sekä black&white ovat olleet aina suosittuja teemoja pikkujouluissa. Erikoisuuksiakin on nähty: Risteily tyyliset teemajuhlat, Gaala, Festivaali, Mexico… Vain mielikuvitus on nykypäivänä rajana.

Mikäli valitset pikkujouluihin teeman, joka vaatii erityistä pukeutumista, muista informoida vieraita ajoissa, jotta nämä ehtivät miettiä ja hankkia juhlaan sopivan asun. Teemasta ei kannata kuitenkaan ottaa liikaa stressiä, sillä se voi olla mitä vain: yksinkertaisimmillaan vaikka tietty väri, johon kaikki vieraat pukeutuvat.

Helppoja sekä taloudellisia teemaratkaisuja ovat mm. After-ski, Disco, Bond ( juhlapuku ) tai Uv-bileet. Nämä ovat teemoja, joihin aina löytyy yleensä kaikkien kaapeista jotakin, eikä sen suurempia hankintoja tarvitse kenenkään juhlia varten tehdä.

Olemme luonneet kymmenittäin yllämainittujen tyylisiä iltamia ja toteuttaneet musiikillisen tarjonnan. Ruokailun aikana ovat soineet kaikki klassikkokappaleet Bondeista, tai meininki on ollut railakkaampi kuin Levin Vinkkarin After-Ski juhlissa! Meidän kauttamme on mahdollista pikkujouluihin bookata vaikka aito ja oikea Levi-Äijä, jonka live-esiintymisiä olemme tarjonneet kymmeniin yökerhoihin sekä ravintoloihin.

Yksi helppo ja edullinen tapa toteuttaa yhtenäinen teema juhliin on valita teemaksi kaikki hohtava ns UV-Bileet. Tämä teema toimii erityisen hyvin juuri pikkujouluaikaan, kun ulkona on synkkää ja pimeää. Kun hankit itse teemaan sopivia asusteita ja rekvisiittaa, vältät myös sen, ettei kukaan pilaa juhlatunnelmaa saapumalla paikalle ilman teemaan sopivaa pukeutumista.

HUOM! Liian vaikeasti toteutettava teema voi myös viedä tunnelmaa, joten pidä homma kaikin puolin helppona ja hauskana. Valmis tapahtumapaketti sopii mihin tahansa teemaan ja on varma valinta, jolla nostat pikkujoulusi hohtavan mahtavalle tasolle.

Perinteisesti pikkujoulut on järjestetty kotona, työpaikalla tai erikseen varatussa juhlatilassa. Ohjelmaan on kuulunut naposteltavaa, juomaa, hassunhauskaa ohjelmaa ja rentoa yhdessäoloa. Tämä perinne pitää pintansa, mutta sen rinnalle on tullut aktiviteettien ympärille keskittyvä pikkujouluteema. Tällöin pikkujouluja vietetään esimerkiksi hohtokeilauksen, värikuulasodan tai muun vauhdikkaan aktiviteetin parissa. Meidän yhteistyökumppaneiltamme löytyy upeita ratkaisuja teemoihin kuljetuksineen. Meidän kauttamme löydät varmasti myös tarvitsemasi paikan. Voimme auttaa kaikkien järjestelyiden suhteen catering-palveluineen.

Jos ideointikriisi iskee, lue 100 vinkkiä pikkujoulujen aktiviteetteihin!

ÄLÄ HUKU MASSAAN!

Joskus pikkujoulut venyvät pikkutunneille ja juhlakansa suuntaa jatkamaan iltaa pubiin tai yökerhoon, jos ei jo valmiiksi ole siellä! Teema-asusteet, valotikut ja päähineet ovat juhlatunnelman kohottamisen lisäksi erinomainen tapa löytää baarin pyörteisiin kadonneet kaverit.

HOX!

Isommissa juhlissa on usein kova melu ja vaikea saada ihmisten huomiota silloin, kun olisi jotain tärkeää sanottavaa yhteisesti kaikille. Kaikista valmiista paketeistamme löytyy mikrofoni puheita varten.

Moni työnantaja pohtii pikkujoulukulujen vähennystä verotuksessa. Yleisesti ottaen pikkujoulujen kulut, alkoholi mukaan luettuna, voi vähentää verotuksessa, mikäli kyseessä ovat koko henkilöstölle tarkoitetut juhlat, joiden ajasta ja paikasta työnantaja on päättänyt. Muista kuitenkin varmistaa aina kirjanpitäjältäsi, mitä voit juhlien suhteen vähentää, ettei tule yllätyksiä.

MITKÄ OVAT PIKKUJOULUT?

Pikkujoulu, josta käytetään yleensä monikollista muotoa pikkujoulut, on ennen varsinaisia joulunpyhiä järjestettävä vapaamuotoinen, usein jouluteemainen juhla, joita järjestävät tyypillisesti erilaiset yhteisöt, yritykset, yhdistykset ja organisaatiot. Pikkujoulun vietto poikkeaa varsinaisesta joulunvietosta usein vapaamuotoisuudellaan ja varsinaista joulua vähäisemmällä hartaudellaan. Suomalaiseen pikkujouluun yhdistetään usein muun muassa runsas alkoholinkäyttö. Perinteisesti pikkujouluissa on tarjottu ensimmäisen kerran jouluruokia, erityisesti riisipuuroa ja glögiä.

Historia

Pikkujoululla on juuret adventin vietossa: adventista alkoi Kristuksen odotus ja paasto, joka päättyi jouluna. 1800-luvulla adventtia kutsuttiin toisinaan pikkujouluksi. Varsinaisen pikkujoulun vietto alkoi vakiintua Helsingissä ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Lähtökohtana olivat koulujen kuusijuhlat. Adventin aikaan vietetyistä ylioppilasosakuntien syyskauden viimeisistä iltamista vähitellen muotoutui nykyinen pikkujoulu. Opiskelijoiden viettämiä pikkujoulujuhlia alettiin juhlia 1930-luvulla myös muissa yhteisöissä. Ennen toista maailmansotaa käytettiin myös termiä puurojuhla[1].

Kotien pikkujoulu juontunee tavasta, jonka mukaan Tuomaan päivänä21. joulukuuta, saa alkaa maistella itse pantua olutta. Ruotsissa Tuomaan päivän iltaa kutsuttiin pikkujouluksi. Ajan saatossa perinne muuttui Lucia-juhlaksi, joka edelleen muistuttaa suomalaista pikkujoulua.

Yrityksille, yksityisille, sinulle!

Pikkujoulut ovat marras – helmikuussa järjestettävät, usein jouluteemaiset juhlat, joista nykypäivänä on iso kasa variaatioita erilaisin teemoin. Itse tapahtuma voi käsittää sisällön ”pikkujoulut”, mutta teemana voi olla mitä tahansa, kuten Great gatsby, 007 – Bond, 80’s, 90’s tai mikä tahansa muu, jonka yritys tai yhteisö on päättänyt keskenänsä järjestää.

Monet yritykset järjestävät työntekijöilleen virkistystoimintana vuoden lopussa firman pikkujoulut. Juhlat ovat usein vapaamuotoisia, eivätkä varsinaisten joulunpyhien tapaan hartaita tunnelmaltaan. Pikkujoulut ovat monelle loppuvuoden juhlien kohokohta. Hetki, jolloin saa irrotella ja pitää hauskaa kollegoiden kanssa, juhlia saavutuksia ja muistella menneitä työasioita.

Pikkujouluissa saa pukeutua parhaimpiinsa ja heittäytyä kunnolla vapaalle. Pikkujouluissa tarjoillaan usein jouluisia ruokia ja juomia, järjestetään hauskaa ohjelmaa ja nautitaan rennosta yhdessäolosta.

Pikkujoulujen historia poikkeaa huomattavasti niiden nykyisestä olomuodosta, sillä juhlan juuret ovat adventin vietossa. Adventista alkoi Kristuksen odotuksen paasto, joka päättyi jouluun. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Suomessa ryhdyttiin viettämään kouluissa kuusijuhlia, ja nykyinen pikkujoulukulttuuri sai muotonsa opiskelijoiden pikkujoulujuhlista, jotka levisivät nopeasti muihinkin yhteisöihin. Pikkujoulut tunnettiin tiettyyn aikaan myös nimellä puurojuhla.

On mukava rauhoittua joulunviettoon ja hartaisiin hetkiin, kun pahimmat höyryt on päästelty pihalle pikkujouluissa. Nykypäivän pikkujoulut ovat täynnä herkkuja, hauskaa ohjelmaa, upeita koristeita ja ikimuistoisia hetkiä. Firman pikkujoulut ovat saaneet suorastaan legendaarisen maineen, ja niistä kohistaan kahvipöydässä vielä pitkään juhlien jälkeenkin. Kokosimme vinkit, joiden avulla järjestät vuoden päheimmät pikkujoulut!

PIKKUJOULUJEN TARJOILU JA PIKKUJOULUMENU

Pikkujoulujen tarjoilu on pitkälti kiinni juhlien luonteesta ja teemasta. Moni haluaa juhliinsa jotain muuta syötävää, kuin perinteisiä jouluruokia, sillä niitä saadaan joulun lähestyessä syödä muutenkin tarpeeksi. Yhä suositumpi vaihtoehto pikkujoulujen menun suhteen onkin miettiä ruokailuun jotain yllättävää ja erilaista, jossa on vain vivahde joulua mukana. Ei aina sitä samaista kinkkua, laatikkoa ja mössöjä, joita olet lapioinut suustasi sisään jo kaikkien sukulaistesi luona.

Mikäli järjestät pikkujoulut isommalle porukalle, on buffet-illallinen hyvä vaihtoehto tarjoiluun, catering-palvelut Ihkuissa ovat rajoittamattomat! yhteistyökumppanimme on luonut suhteet moniin catering-yrityksiin.

Buffet on yleensä helpoin tilata pitopalvelusta, jos tarkoitus on ruokkia isompi ihmismäärä. Mikäli haluat kuitenkin valmistaa illallisen itse, muista suunnitella ja aikatauluttaa ruoanlaitto hyvin, jotta juhlat eivät mene kokkausstressin vuoksi omalta osaltasi pilalle. Yksi vaihtoehto pikkujoulujen tarjoiluun ovat nyyttärit, mutta sovi tällöin etukäteen mitä kukin tuo, jottei tarjolla ole vain kasapäin piparkakkuja ja glögiä.

Buffetin ohella suosittu vaihtoehto on cocktailpaloista koostuva ateria. Maukkaita cocktailpaloja löytyy nykyään runsaasti ja niitä on helppo valmistaa. Pikkujouluihin sopivat esimerkiksi juustotarjottimet, poropalat ja graavilohi-tartarleivät. Hieman erilainen vaihtoehto pöytään on sushisandwich. Cocktail-tyyppisessä ruokailussa tavoite on, että kaikki ruokalajit on mahdollista syödä sormin tai tikuista, eikä ruokailuvälineitä tai kattauksia tarvita. Tämän tyyppinen ruokailu sopii erinomaisesti esimerkiksi firman pikkujouluihin. Muista varmistaa vieraiden allergiat ja erityisruokavaliot, jotta kaikille löytyy juhlista sopivaa purtavaa.

Juustokakku on aina varma valinta jälkiruokapöytään, jouluisen siitä saa hyödyntämällä pohjaan piparkakkuja ja täytteeseen glögiä tai jouluisia mausteita. Amerikkalaiset cupcaket ovat tehneet viime vuosina tuloaan Suomeen, ja trendikäs vaihtoehto pikkujoulupöytään ovatkin esimerkiksi X-mas cupacakes, jotka ovat maukkaita makupaloja jouluisissa mauissa.

HOX!

Jos haluat oikein räväyttää, tilaa juhliin illan pikkutunneille viinakakkuja, mutta muista mainita kakkujen sisältävän alkoholia, jotta niitä ei päädy alkoholittomien vieraiden suihin.

BOOLI, DRINKIT JA GLÖGI PIKKUJOULUIHIN

Suomalaisiin pikkujouluihin liitetään usein alkoholi ja sen eri muodot. Erityisesti firman pikkujouluissa on tapana nähdä työkaverit aivan uudessa valossa parin drinkin jälkeen. Kuinka varmistaa, ettei vierailla pääse suu kuivumaan kesken illan, eikä glögi tule korvista ulos? Tietenkin yhteistyökumppaniemme uskomaton ammattilaisravintola henkilökunta!

Moni saa jouluruoista ja glögistä äkkiä ähkyn, joten on hyvä miettiä myös muunlaista vaihtoehtoa juomatarjoilun suhteen. Vaihtoehdoksi löytyy esimerkiksi jouluisen makuisia booleja ja drinkkejä. Alkumaljaksi sopii mainiosti granaattiomenashrub, joka on kevyt ja raikas, mutta silti jouluinen. Myös jouluinen booli on loistava vaihtoehto perinteiselle glögille.

Juomapelit ovat klassikko myös pikkujouluissa. Kokeile jotain ihan uutta: miltä kuulostaisi esimerkiksi beer pong oluen sijasta glögillä? Oli kupissa mitä tahansa, legendaariset red cupit sopivat joka tapauksessa väriltään erityisen hyvin jouluteemaan.

Nykypäivän terveysbuumin myötä juhliin mahtuu mukaan aina muutama, jolle perinteiset sokerijuomat ja kaloripommit eivät maistu. Huomioi heidät vaikkapa joulutunnelmaa luovalla gojitotilla tai inkiväärijuomalla. Kaikkiin juhliin on syytä varata riittävästi alkoholitonta juotavaa, kuten vettä ja limuja, jotta tarjolla on nesteytystä myös niille, jotka eivät juo alkoholia.

HOX!

Gojitoti ja inkiväärijuoma toimivat mainiosti alkoholilla tai ilman. Säästä hieman raaka-aineita seuraavaan päivään ja ota piristävä aloitus dagen efteriin!

PUKEUTUMINEN PIKKUJOULUIHIN JA PUKUKOODI

Pikkujouluihin valmistautuessa iskee väistämättä joka vuosi sama pulma: mitä laitan päälle? Usein pikkujoulujen kutsussa mainitaan pukukoodi, jonka avulla asuvalinnassa pääsee alkuun. Myös kellonajasta voi päätellä hieman pukeutumistyyliä, mikäli siitä ei ole erikseen mainintaa. Ennen kello 18 käytetään yleensä arkipukua, tummaa pukua tai sakettia. Kello 18 jälkeen sopiva asu on puolestaan tumma puku, smokki tai frakki. Miehen pukukoodi määrittelee aina naisen pukeutumistyylin. Toki kannattaa käyttää maalaisjärkeä, jos kyse on esimerkiksi ystävän järjestämistä vapaamuotoisista juhlista. Silloin ei välttämättä vaadita smokkia ja iltapukua, vaan rennompikin juhlavaatetus sopii. Myös juhlan ohjelma vaikuttaa asuvalintaan.

Juhlapukeutuminen tuottaa erityisesti naisille päänvaivaa, sillä vaihtoehtoja asun suhteen on rajattomasti. Hyvä vinkki on panostaa klassiseen pikkumustaan, joka sopii mihin tahansa juhlaan. Kampausta ja meikkiä vaihtamalla asu muuntautuu aina tilaisuuden vaatimaan henkeen. Myös koruilla ja asusteilla voi vaikuttaa asun kokonaisilmeeseen. Miehetkin voivat tuunata perinteistä pukulookia eri asusteilla, eikä juhlapukeutumista tarvitse pitää pahana pakkona. Pikkujouluissa on lupa olla tyylikäs! Aina on parempi olla hieman ylipukeutunut, jolloin ei tarvitse viettää iltaa harmitellen liian arkista asua.

HOX!

Luottovaatteen on syytä olla myös mukava, sillä mikään ei ole suurempi juhlatunnelman pilaaja, kuin hiertävä tai kiristävä asu.

PIKKUJOULUJEN TOP-KORISTEET

Kun ruoka, juoma, ohjelma ja pukeutuminen on mietitty viimeisen päälle, olisi suorastaan väärin antaa tunnelman latistua tylsän näköisen juhlatilan vuoksi. Juhlia suunnitellessa onkin syytä miettiä, kuinka paljon haluaa panostaa juhlatilan koristeluun sekä valaistukseen. Meillä on työkalut, joilla varmasti onnistut näyttävästi, mutta ilman suurta koristelu-urakkaa. Me teemme sen sinun puolestasi. Koristelun tarve riippuu tietysti osaltaan käytettävissä olevasta tilasta, mutta muutamalla koristeella loihdit tilasta kuin tilasta upean ja tunnelmaa nostattavan bilepaikan.

MITÄ PIKKUJOULUJEN JÄLKEEN?

Heräät pikkujoulujen jälkeiseen krapulaan ja muistelet edellisen illan tapahtumia. Mikäli kyseessä oli firman pikkujoulut, mietit tuliko sanottua pomolle nolosti tai pussattua kuumaa työkaveria. Makaat sängyssä ja vannot, että nyt aloitat uuden, terveellisen ja kaikin puolin nuhteettoman elämän.

Meidän vinkkimme: älä mieti liikaa, vaan nauti elämästä. Pikkujoulubileiden jälkeen on nimittäin juuri sopivasti aikaa toipua joulunpyhinä, sillä uudenvuoden eepiset juhlallisuudet odottavat jo nurkan takana!

Lähteet:

Wikipedia ”pikkujoulut” Haettu osoitteesta https://fi.wikipedia.org/wiki/Pikkujoulu

Valotikku.fi ”pikkujoulut” Haettu osoitteesta https://valotikut.fi/fi/pikkujoulut-vinkit-vuoden-paheimpiin-pikkujouluihin

Go to Top